На този етап все още е теория на вероятностите

От ДБ намекнаха, че не е изключено да направят коалиция с ГЕРБ след провеждането на предсрочните избори.

Това е в случай, че алтернативата е мнозинството от путинофилски организации, уточняват от там, става ясно от думите на Ивайло Мирчев, изречени в сутрешния блок на Нова телевизия.

ДБ намекна за коалиция с ГЕРБ

На въпроса дали биха направили коалиция с ГЕРБ след предсрочните избори, той заяви, че ако имат откровено путинофилски организации, а на отсрещната страна са ГЕРБ, ПП и ДБ… Накрая обаче избегна да даде конкретен отговор, заявявайки, че това ще стане ясно когато минат изборите и станат ясни конкретните резултати. Допълни, че имат много опции.

В случай, че сега мандатът отиде при ДБ или БСП, от ДБ са категорични, че не биха разговаряли с ГЕРБ. В същото време обаче са готови да съставят нова четворна коалиция при възстановяването на диалога с ИТН.

Мирчев подчерта, че напоследък в поезията на ИТН се забелязва сериозна еволюция в градивен план, която е отсъствала преди.

Той изрази надежда, че от ПП също ще осъзнаят, че в момента предсрочните избори не са в интерес на страната ни, тъй като следващият парламент би бил още по-нестабилен.

Категоричен е, че са в грешка онези, които си мислят, че ИТН ще бъде нулирана и в следващия парламент ще изгреят с повече депутати. Истината е, че тогава депутатите от Възраждане и проруската партия на Стефан Янев, биха били двойно повече.

С цел съставянето на стабилна четворна коалиция от ДБ призоваха да се обединят заедно с ПП, БСП и ИТН около общи цели като Еврозоната, инфлацията, Шенген, геополитическата независимост на страната ни, модернизация на армията, енергийната независимост от Русия и др.

Източник: dir.bg