Отговорността на първата политическа сила в 48-ото Народно събрание за съставяне на правителство е най-голяма. С тези думи президентът Румен Радев връчи днес проучвателен мандат за сформиране на кабинет на Николай Габровски – кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в настоящия парламент - тази на ГЕРБ-СДС.

 

Държавният глава очаква в 7-дневен срок излъченият за премиер да предложи състав на Министерски съвет, който да отговаря на високите обществени очаквания за стабилност, експертност и отговорност. „Силно се надявам допълнителното време, което отпуснах за консултации, да е спомогнало за намиране на удачна формула за съставяне на кабинет, а също и за търсене на достатъчна политическа подкрепа в парламента“, заяви Румен Радев.

 

Ще положа всички възможни усилия да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и от конфронтацията, и да е по-близо до професионализма, заяви Николай Габровски.

 

Държавният глава връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно събрание

Държавният глава връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно събрание - Снимка 2