Цветан Цветанов ще си осигури имунитет като оглави листата на партията си през май

Цветан Цветанов е намерил начин все пак да се отърве от делата, които се водят срещу него. Бившият вицепремиер най-вероятно ще оглави листата на ГЕРБ на предстоящите избори за Европейски парламент през май. Чрез тази врътка Цветан Цветанов ще си осигури имунитет за следващите пет години и всички дела, по които е подсъдим, ще останат висящи.

[caption id="attachment_267811" align="alignleft" width="300"]Цветан Цветанов ще оглави евролистата на ГЕРБ Цветан Цветанов ще оглави евролистата на ГЕРБ[/caption]

Естествено, схемата се случва с благословията на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ обяви миналата седмица, че Кристалина Георгиева няма да е водач на евролистата, а хора от партията издават, че това се прави с единствената цел начело да бъде поставен Цветан Цветанов. Нещо повече, самата идея е дошла именно от бившия премиер, който е готов на всичко, за да осигури имунитет и спокойствие на заместника си в партията.

Лично Борисов обяви пред медиите, при това неколкократно, че няма никакво намерение да се раздели с Цветан Цветанов, въпреки множеството скандали, в които е забъркано името му, научиха от БЛИЦ. Идеята на ГЕРБ е да изкарат Цветан Цветанов жертва на машинациите на кабинета Орешарски пред Европа.