Георги Свиленски дава на съд Тошко Йорданов!

Нашето Народно събрание вече е досущ като цирк или детска градина. След като скандалите и обидите между депутатите не секват вече седмици наред, днес нещата ескалираха и стигнаха до съд. Оказа се, че Георги Свиленски дава на съд Тошко Йорданов затова, че го оклеветил и обидил публично.

Председателят на парламентарната група на левицата се закани яко на председателя на другата група - ИТН и обеща да му търси сметка до последно за обидата "лъжец". Де факто Йорданов я изрече публично като каза, че Свиленски е лъжец, който прехвърля отговорността за провала на третия мандат и изкривява фактите.

Според Свиленски причината да се провалят иначе обещаващите преговори за съставянето на кабинет от Корнелия Нинова, е в това, че определени хора са се ужасили от настояването Бойко Рашков да бъде избран за шеф на КПКОНПИ. "В мига, в който точката беше прочетена на председателския съвет, Десислава Атанасова, Йордан Цонев, Костадинов и Тошко Йорданов скочиха като отровени", заяви Свиленски.

На което Тошко бесен контрира, че не съветът, а изтеклият обиден запис на ДБ и Христо Иванов са причината за новите избори. А, по думите му, Свиленски бил лъжец, който нагло изкривявал истината.