ДПС изнагля докрай

Чутовен скандал се завихри в парламента.

Началото му бе поставено преди броени минути, след като народните представители категорично отхвърлиха предложението на изборите да се гласува с преводач, ако гладуващата личност не знае български език.

Видимо разгневен, лидерът на ДПС Лютви Местан заяви от парламентарната трибуна, че случващото се е срам за българския парламент. Той бе категоричен, че депутатите са потъпкали правата на всички български граждани, лишавайки ги от възможността да гласуват на майчиния си език.

[caption id="attachment_267162" align="alignleft" width="300"]ДПС изнагля докрай ДПС изнагля докрай[/caption]

Депутатът Хюсеин Хафъзов, също от редиците на ДПС пък се разкрещя от парламентарната трибуна, че народните представители нямат срам. Той заяви, че е напълно свободен гражданин и ще продължи да върви по пътя на Осман Калъч и Ахмед Давидоглу.

Непремереното му изказване предизвика скандал в пленарната зала, при който народните представители от ГЕРБ и националистическата партия „Атака”, напуснаха демонстративно залата. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров заяви пред журналисти, че изказването на Хафъзов е повече от възмутително. Той припомни, че в продължение на девет години те обясняват, че ДПС е антиконституционна партия, а днес те са го доказали. Той припомни, че министърът на външните работи на Турция Ахмед Давидоглу е известен с идеите му за връщането на неоосманизма.

Сидеров изрази надежда, че прокуратурата ще реагира светкавично и ще се произнесе бързо по скандалното изказване и ще поиска имунитета на Хюсеин Хафъзов. В заключение Сидеров посочи, че Осман Калъч е турски шпионин, който е лежал в българските затвори за шпионаж. Депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева също взе отношение по въпроса. Според нея на българските мюсюлмани трябва да се предостави възможността да осъзнаят, че съществуват и други партии. В момента те са заслепени от ДПС, която „уж защитава” техните интереси, а в действителност изобщо не се интересува от тях и проблемите им, пише pik.bg.

Дали спорът ще бъде потушен или ще се развихри докрай, предстои да разберем.