Червени депутати се канят да се отцепят от партията майка, подстрекавани от Янаки Стоилов и Георги Кадиев

Червени депутати се канят да напуснат Коалиция за България. Цели 16 народни представители от партията майка смятат да се отцепят от редиците й. Причината е недоволството им от явната намеса на ДПС както в управлението на страната, така и в реда и ръководството на самата партия. Въпросните 16 червени депутати са предвождани от Янаки Стоилов и Георги Кадиев.

[caption id="attachment_267212" align="alignleft" width="300"]15 червени депутати напускат БСП 15 червени депутати напускат БСП[/caption]

Недоволството на самия Стоилов било породено и от факта, че не е бил назначен на поста вицепремиер, както е очаквал. Към недоволните червени депутати може да се присъедини и Михаил Миков, който все още се колебае дали да се махне от БСП или не. Според запознати обаче Миков е все по-близо до решение да се присъедини към отцепниците.

Днешните дебати в Народното събрание съвсем взривили недоволството на потенциалните отцепници и те взели категоричното решение да напуснат партията, научиха от ПИК. Лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев буквално изпаднал в паника като научил за намеренията 16-те червени депутати. Бившият премиер се е видял в чудо как да ги убеди да не напускат столетницата и да не цепят редиците й.