Цецка Цачева разкри мега скандал, разиграл се в кулоарите на ПарламентаЦецка Цачева разкри, че хора на Миков са вземали заплата от по над 2 бона

Цецка Цачева разкри истината за масовата чистка, която започна в Народното събрание. Новоизбраният председател на Парламента отговори на обвиненията, че е започнала да уволнява поголовно хора, назначени от предшественика й Михаил Миков. Депутатката от ГЕРБ разкри мега скандал, случвал се зад стените на Народното събрание по време на 42-я Парламент.

[caption id="attachment_426735" align="alignright" width="300"]Цецка Цачева Цецка Цачева[/caption]

Оказа се, че предишното ръководство на Народното събрание е извършило сериозни нарушения, назначавайки служители в пресцентъра на огромни заплати. Които на практика не са вършели каквато и да е работа. Това се е случвало в продължение на няколко месеца, когато не са се провеждали заседания. Нещо повече, въпросните служители дори не са стъпвали в сградата на институцията през този период. Въпреки, че са си вземали заплатите, които са били от порядъка на 2500 лева.

Става въпрос за две дами, които и след освобождаването си са получили и завидно обезщетение в размер на четири работни заплати, разкри Цецка Цачева. От vsekiden.com научиха, че жените са били назначени след личната препоръка на началника на кабинета на бившия шеф на Парламента Михаил Миков - Борис Иванов. Който е сочен и за един от най-близките хора на лидера на БСП.

Цецка Цачева разкри и други фрапиращи нарушения. Оказа се, че по стажантска програма на Народното събрание за млади юристи, за две места са били назначени цели шест човека. На по два часа работно време. Освен това са били назначени на щат трима шофьори и четирима служители в хранителния комплекс. И това при положение, че е нямало действащ Парламент.

"Кому е било нужно това?", недоумяващо пита Цецка Цачева.