Депутатският имунитет може да бъде поискан и от Борисов, стига да има основания, заяви Цацаров

Няма значение кой кой е, депутатския имунитет на всеки един народен представител може да бъде поискан, стига за това да се представят достатъчно сериозни основания, категорично заяви Сотир Цацаров, главен прокурор на републиката. Поводът за рязката реакция бе Волен Сидеров, който чрез медиите отправи апел към Прокуратурата да вземе отношение, като поиска депутатския имунитет на експремиера Бойко Борисов.

[caption id="attachment_263937" align="alignright" width="300"]zazarov Цацаров: Имунитетът на Борисов също мога да поискам![/caption]

Вчера депутатите от групата, участвала в инцидента на летището в град Варна, демонстративно хвърлиха имунитета си, с което стана възможно да се започне работа по него. Пред журналистите днес Сотир Цацаров обеща да информира обществеността за разследването на скандалните прояви на националистите от  „Атака“, предвождани от Сидеров.

Предвид екстремната ситуация, по случая се действа експресно, поясни главният прокурор. Прекалено рано е да се коментират срокове, кога ще бъде подготвено обвинение, за внасяне в съдебната зала. На този етап има наказателно производство, което е заведено срещу лидера на националистите, като той се обвинява в лека телесна повреда, както и хулиганство, предстои  да се започне с разпити на свидетелите.

Прокуратурата работи и по сигналите срещу експремиера за Авиоотряд 28 и за използване на военни самолети. Проверката във военновъздушните сили показва, че от общо 49 полета, при 22 от тях самолетите са летели празни. Конкретните факти имат парично изражение, с което сега се занимават експертите. Имунитетът на Борисов също може да се поиска, стига да има достатъчно основателни причини, пише БЛИЦ.