Общинските съветници от БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ" (ИТН) искат провеждане на референдум за Паметника на Съветската армия в столицата. Това разкриха от трите партии на брифинг в Столичния общински съвет (СОС), ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков.

 

Иван Таков от БСП заяви, че поддържа доклада за референдума. “Колегите от "Възраждане" го разписаха в неговата цялост, от ИТН са казали, че винаги подкрепят референдума”, посочи той.

 

Според него това ще е първият тест за кмета и останалите групи в СОС дали наистина искат да се чува гласът на гражданите на София. Таков припомни, че преди повече от два месеца са внесли доклада за референдум за възстановяване на Паметника на Съветската армия и оставането му на същото място. “Започваме консултации с оставалите политически групи за приемането на този доклад през комисии в СОС”, допълни той.

 

Деян Николов от "Възраждане" заяви, че паметникът е станал жертва на политически интриги в София.

 

Пламен Данаилов от ИТН също заяви, че подкрепя референдум, но подчерта, че имат различно предложение какво трябва да има на мястото на паметника.

 

Какво още казаха общинските съветници, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu