"Запомнете, че ако не гласувате за БСП, все едно давате гласа си за Бойко и Костов", редят наети от червените манипулатори

Грозна схема за манипулиране на избирателния вот разкрива как всъщност БСП са се добрали до резултатите от евроизборите през 2009 година. Оказа се, че червените са злоупотребили грубо с личните данни на около два милиона български граждани, на които са звънели по телефона, уж, за да направят маркетингово проучване. Оказа се обаче, че въпросните обаждания са били грозна манипулация и истински черен пиар.

[caption id="attachment_261999" align="alignleft" width="300"]Ето как БСП са манипулирали избирателите Ето как БСП са манипулирали избирателите[/caption]

От razkritia.com ви предоставяме сценария, по който наети от червените лица е трябвало да разговарят с хората от другата страна на линията. Както добре се вижда от скрипта, разработени са три варианта за действие - човекът ще гласува твърдо за БСП, няма да гласува за тях или се колебае. Всеки вариант има и съответният разработен отговор.

Най-грозна е манипулацията при момента, в който жертвата на обаждането се колебае. Тогава наемниците на червените се нахвърлят яростно върху него със замаскирани любезни приказки, сред които "Запомнете, че ако не гласувате за БСП, все едно гласувате за Бойко и Костов", "Те отрязаха пенсиите ви веднъж и ще го направят пак", "Ако гласувате за БСП, си гарантирате висока пенсия" и т.н.

Прегледайте сами сценария и преценете дали подобно обаждане е с маркетингова цел или си е чиста форма на манипулация. Каквато не се знае дали не е използвана и при изборите през май миналата година, след които червените взеха властта, предават от ПИК.