В министерството на Бойко Рашков са получени множество сигнали!

Бойко Рашков затяга редиците на МВР и ще стартира акция из цялата страна за предотвратяване на конфликти и инциденти. Стана ясно, че във вътрешно министерство са получени вече множество сигнали за предстоящата седмица, която се очертава да е пълна с протести - почти навсякъде. Много са и сигналите за ескалиране на напрежението, съобщиха от МВР.

Затова Рашков е идвал заповед униформените да тръгнат навсякъде и да следят за реда и мира в държавата. Чака се протестите и контрапротестите да се сблъскат на много места, особено в столицата, където едновременно хората се вдигат срещу и в защита на настоящия парламент. Вотът на недоверие към Петков и хората му ще се гласува тази сряда, като тогава напрежението ще е най-голямо.

Оказва се обаче, е Бойко Рашков и служителите на реда ще трябва да проверяват и самата ПП, защото симпатизанти на партията зовяха за нахлуване в самия парламент, за да защитят своите избраници. Това, разбираемо, няма как да стане, защото е забранено, така че остава единствено силовия метод, от който МВР трябва да брани депутатите.

Как ще се развият събитията и действително ли ще има заплаха от реални кървави конфликти, ще се установи до дни. Вариантите за смяна на Петков и назначаването на нов премиер са няколко, но най-вероятният е да се върви към изцяло нов парламентарен вот.