Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поряза опитите на ПП и ДБ за съвместно правителство.

 

Той заяви, че Кирил Петков и Асен Василев, са минало за ГЕРБ и няма да правят коалиция с тях.

 

Коалицията ПП-ДБ даде на Борисов проектокабинет с имена, върху които партията му да мисли. ГЕРБ обаче измислиха да отсвирят харвардската група и разкритикуваха жестоко написаната на Ексел таблица, пълна с неуточнения и грешки управленска стратегия на десните.

 

Бойко отсвири Кирил и Асен, отива при ДПС и БСП

Борисов твърди, че хората на Петков и Василев правят опити да подкупят ГЕРБ с предложението формацията да получи председателски постове в комисии, ако подкрепи кабинета им с премиер Николай Денков.

Запознати издават, че ядът на Борисов не идва от имената в списъка с министри и нахвърлената надве-натри програма на ПП и ДБ, а от факта, че хората на харвардците са пратили предварително свои сателити из останалите формации в парламента.

 

В този ред на мисли Борисов бе категоричен, че започват преговори с други партии и ще приложат коварната хватка на ПП и ДБ. Категоричен е, че няма да правят коалиция и допълни, че в компютъра си има четири варианта за правителство. Отказва да говори с ПП, които според него не само взривяват ситуацията, а и имат нахално самочувствие, което категорично няма да търпят.

 

При евентуално сближаване на управленски програми и позиции с останалите партии, ще има лидерски срещи през идната седмица.

Макар Корнелия Нинова категорично да отказа да е резервната гума на тротинетката, визирайки автомобила, който ще изведе България от кризата, мълвата носи, че БСП вече са пуснали пипала към министерствата на икономиката и енергетиката в евентуално бъдещо правителство и се опитват да изнудват отсега евентуалните си ухажори за ресорното министерство.

 

Борисов прогнозира предсрочен вот без внесен бюджет през юли.

Източник: Уикенд