“Денков при всичките шеги, които използва при отчета си, бил казал и някаква шега, че бил подобрил инфраструктурата”, не сдържа гнева си пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Румъния, по време на Конгреса на ЕНП, който се провежда в Букурещ.

 

“Призовавам го с колата да мине от София до Русе и да види в каква жалка кал се намира държавата – неподдържана, ями, дупки, мръсотия! Грозно е! И екологична смрад покрай магистралите. Това не съм вярвал, че ще го кажа, но като влезеш в Румъния, която беше години зад нас, си личи, че влизаш в Европа. А от България надолу е ужас. Вижте дори “Дунав мост” в какво състояние е - яма след яма. И той излиза вчера и се хвали с подобрената инфраструктура преди три години. Все пак имайте срам!”, призова емоционално Борисов премиера в оставка Николай Денков.

 

“Както аз не се изказвам по някои химични реакции, го съветвам по теми, които изобщо не разбира, и по които се е провалил, да не коментира. Още веднъж ще му кажа да не прави такива неща. Ще им кажа и на уважаемите медии, че те откриха 14 км. и 500 м., с 26,5 млн. лв. индексации. И сега Ви давам за домашно - на 14 километра и 26 млн. лв., прави приблизително, че с 2 млн. лв. по-скъпо за километър се строи при Денков отколкото при Борисов. Къде са чувалите? Защо с 2 млн. лв. на километър строите по-скъпо? Какво се промени? Ами цялата отсечка от 200 км., по 2 млн. - става половин милиард по-скъпо за българите. Как е възможно? Защо не го коментираме това?”, попита лидерът на ГЕРБ.

Източник: svobodnoslovo.eu