Борислав Гуцанов и семейството му са се облажили със сериозната сума след като осъдиха страната в Страсбург

Борислав Гуцанов, депутат от Коалиция за България и семейството му, се облажиха със сериозна сума след като успяха да осъдят България пред международния съд в Страсбург. Народният представител и съпругата му Моника вече са прибрали обезщетението от 44 000 евро, което страната трябваше да им изплати.

[caption id="attachment_405035" align="alignleft" width="300"]Борислав Гуцанов успя да осъди страната ни в Страсбург Борислав Гуцанов успя да осъди страната ни в Страсбург[/caption]

А причината за съдебния иск са действия на МВР по времето, когато начело на министерството беше дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов. Тогава Борислав Гуцанов беше арестуван след като спец части нахлуха в дома му. По това време той заемаше поста председател на Общинския съвет на Варна. В последствие се оказа, че арестът е бил ненужен и е причинил излишен стрес на депутата и семейството му.

Гуцанов заяви, че ще дари част от парите на ученици от морската гимназия във Варна, които ще вземат участие в международната регата с ветрохода "Калиакра". Разходите за това са около 150 долара на ученик на ден, разкри Борислав Гуцанов, който също е завършил Военноморското училище във Варна, научиха от ПИК. .