Христо Бардуков, който е бивш кореспондент на тв шоуто „Господари на ефира“, а понастоящем се бори за кметския стол в с. Зидарово, не е бил атакуван заради предстоящите местни избори, а заради борч от 50 бона. Припомняме, че той бе нападнат и пребит от двама маскирани биячи посред нощ пред къщата му. Дългът е натрупан към столичния сенчест бизнесмен Асен Славков, по-известен като Асен Катинаря. Това става ясно от разкритията, направени от бургаски полицейски източник след бруталното нападение над популярния 42-годишен мъж по Южното Черноморие.

 

През отминалия уикенд, само седмица преди предстоящите местни избори, Христо Бардуков беше нападнат насред улицата пред дома си в село Зидарово от двама маскирани мъже, единият от които въоръжен с метална палка. От разпространения запис от камера за видеонаблюдение пред дома на някогашния общински съветник в Созопол и настоящ кандидат за кмет на село Зидарово се вижда как биячите първо минават пред къщата на Бардуков, за да огледат района, а малко по-късно го атакуват насред улицата. Бившият репортер на „Господари на ефира“ е напръскан с лютив спрей и повален на земята, но съумява да се изправи и дори дава известен отпор на биячите си. Единият от тях му нанася няколко удара с метална палка по тялото, след което маскираните наемници бягат, стреснати от виковете за помощ на Христо Бардуков. По-късно през нощта 42-годишният кандидат-кмет е откаран с линейка на Бърза помощ в спешното отделение в Бургас, където лекарите констатират сериозни наранявания и го диагностицират със „средна телесна повреда“.  От стрес, кръвното му е скочило до опасни стойности – 190/120!

 

Нападението над Христо Бардуков предизвика лавина от страсти не само в Созопол, а и по цялото Южно Черноморие, като принудиха дори бившият му тъст и настоящ кмет на село Зидарово Стойчо Петков да избълва порой от ругатни и клевети срещу някогашния си зет и настоящ опонент за кметския стол. Намекваше се дори, че екшънът е инсценировка. Два дни след побоя над Бардуков, полицията в Бургас арестува петима мъже за нападението – двамата биячи, други двама, ангажирани с наемането на инквизиторите и сенчестия бизнесмен от София Асен Славков, който от години развива бизнес в Созопол и стопанисва един от плажовете в морския град, както и заведения на популярната сред туристите „Весела уличка“ в Созопол. Според разследващите Асен Катинаря е поръчал побоя над Бардуков заради неуредени финансови отношения между двамата, а нападението няма нищо с изборите.

 

В Созопол шушукат, че реалният поръчител на побоя над Христо Бардуков може и да е бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи, който също бил смразен с някогашния си приятел и съмишленик. Близостта между Панайот Рейзи и поръчителя на побоя Асен Катинаря не е тайна за жителите на морското градче.

Задържаните за нападението над Христо Бардуков биячи са Цонко Пеев от Бяла Слатина и Иво Киров от София, които според разследващите са прибрали 3000 лева за побоя над кандидат-кмета

 

Другите двама арестувани са посредниците Кирил Борисов и Христо Владимиров – Бомбена, които под давлението на Асен Славков наели биячите.

 

Твърди се, че побоят над Христо Бардуков е извършен заради дълг от 50 000 лева, който някогашният общински съветник на Созопол имал към Славков и отказвал да върне вече повече от година. Според запознати борчът е натрупан покрай дейността на ресторанта „При Бардучето“, който беше стопанисван в Созопол от бившия репортер на „Господари на ефира“. Неофициално се твърди, че Бардуков имал да връща и още над 100 000 лева на лица от приятелския кръг на Асен Славков, сред които и собственик на казино в Созопол, където кандидатът за кмет на село Зидарово натрупал борч от 20 000 лева на машинките това лято.

 

Борч за 200 бона ли стои зад побоя над кандидат-кмета Христо Бардуков?

 

Самият Христо Бардуков обаче определя като гнусни клевети твърденията, че е бит заради дългове. Според думите му побоят над него е поръчан от политическите му опоненти, а целта е да бъде стреснат както той, така и настоящият кмет на Созопол Тихомир Янакиев.

 

Тежък удар по репутацията на Христо Бардуков беше нанесен и от бившия му тъст и настоящ кмет на село Зидарово Стойчо Петков. Бившият борец и бронзов медалист от световното първенство във Ванкувър 1981 г., който от 2007 г. насам е несменяем кмет на созополското село, разпространи емоционално видеообръщение в социалната мрежа „Фейсбук“ часове след нападението над Бардуков, в което намекна, че някогашният му зет сам е инсценирал побоя над себе си, за да се изкара жертва и да очерни опонентите си. Важен детайл в историята е, че от 2015 г. насам Стойчо Петков е смразен с Христо Бардуков, след като зетят му се разведе с неговата дъщеря, от която има две деца. През последните седмици Петков и Бардуков са на нож заради факта, че бившият кореспондент на „Господари на ефира“ се кандидатира за кмет на село Зидарово и е напът да изкопчи властта от тъста си.

 

„Христо обича панаирите, на предишните избори разправяше, че ще си организира нападение над себе си, за да събере повече гласове, преди, когато беше в екипа на Панайот Рейзи, пак му минаваха идеи да поръча побой над себе си. Той е развален човек – пие по една бутилка уиски всеки ден играе комар, задлъжнял е на кого ли не, един лев не е дал за издръжка на двете си деца. Утре голямата ще е абитуриентка, няма проблем, аз ще й организирам изпращането и бала, ама бива ли така? Една керемида не е поставил през живота си, отдал се е само на пиене и купони... Кмет иска да става! Млад човек, а е заприличал на дядо от това пусто пиене, по-стар от мен изглежда вече... Кълна се в живота си, даже и през ум не ми е минавало да му посегна на Христо или пък да му пратя мутри. Кой знае в какво пак се е забъркал... Дано да е добре и бързо да се възстанови“, обруга бившия си зет Христо Бардуков настоящият кмет на село Зидарово Стойчо Петков.

 

Неговата версия за побоя е, че от екипа на кандидат-кмета на Созопол Тихомир Янакиев може да са пратили биячи на Бардуков с цел да осигурят изборната му победа в село Зидарово.

 

„В тази история няма добри и лоши герои, всички в Созопол се борят 6орят, без забранени средства за власт – заради това и се стигна до побоя над Христо Бардуков. За щастие, полицията в Бургас този път си свърши бързо работата и съумя да арестува биячите на кандидат-кмета преди провеждането на местния вот“, коментират избирателите в Созопол, които не крият възмущението си от калната битка за власт, разиграваща се през последните седмици.

Източник: Уикенд, crimesbg.com