Вътрешните скандали не спират да тресат Продължаваме промяната. Анонимен източник сподели, че разполага с вътрешна информация за поредния скандал там. Асен Василев е настоял пред колегите си да бъде освободен висш Даниел Лорер.

Причината, която е изтъкнал е близки връзки с Бойко Борисов и ГЕРБ. Това е довело и до напрежението между тях – заради постоянните лобирания в полза на ГЕРБ от Даниел Лорер.

Това дори е довело и до война между съпредседателите на Промяната Василев и Петков, като в основата на конфликта стои Лорер. Вътрешни източници споделят за все по-голямото недоверие между тях.

Запознати с вътрешнополитическите игри в ПП съвсем не са изненадани от сегашния сблъсък между високопоставените фигури. За напрежението около съпредседателя Василев се знае отдавна. Той не е в добри отношения не само с Лорер, но и с дясната ръка на Кирил Петков Лена Бориславова.

За разкола в партията се говори дори и от депутати в кулоарите на Парламента. Те смятат, че той е сериозен, като пример за това е разговор между Константинов и Ицо Хазарта, обсъждащи скандалите станали в партийната стаичка.

Миналата година Колтуклиева разкри, че Лорер и Василев живеят един до друг на ул. Чаталджа, където и е „базата“ на ПП. В момента дори и в луксозните имения се усеща напрежение заради войната между двамата.

Източник: blitz.bg

БОМБА! Тежък разкол в ПП - Асен Василев поиска да изключат Лорер заради връзки с Борисов