Асен Василев беше категоричен, ПП реши твърдо!

Вицепремиерът в оставка Асен Василев хвърли голяма бомба като най-сетне оповести решението на партията си относно новите избори, насрочени за втори октомври. Василев задоволи всеобщото любопитство като обясни, че е твърде вероятно за парламентарния вот ПП да се коалира с Демократична България.

"Тепърва ще водим още разговори с Христо Иванов и с другите членове на партията, но да, с тях имаме общи цели, виждания и бихме влезли в коалиция. Категорично обаче заявявам, че Промяната никога повече не би се наела на коалиция с Има такъв народ. За предишното ни управление ясно и неколкократно видяхме, че изповядваме напълно различни политически, морални и чисто човешки ценности", обясни Василев.

Той още добави, че проблемът с "Газпром" не е забравен от тях. "Ние сме готови и сме били такива винаги, да преговаряме и да подновим газовите доставки от тях. Това обаче трябва да се случи спрямо написаното в договора, а не по новите хрумки на Москва. Газ ще има! Повтарям го и ще го постотна ако трябва, но българите трябва да са спокойни за зимата", отсече той.

Колкото до Бойко Борисов и евентуално разбирателство с ГЕРБ, Василев скочи като опарен и махна с ръка, че това е напълно невъзможно да се случи. "Не само ние няма да се коалираме с тях, но няма и да се коалираме с всеки, който по някакъв начин ги подкрепя", каза бившият финансов.