По всичко личи, че лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов, отново ще заложи на дама да командва депутатите му, след като настоящият председател на групата Десислава Атанасова стане конституционен съдия. За решението му разкриха депутати от партията, които издават, че на този етап Борисов се е спрял на бившия социален министър Деница Сачева.

 

Както е известно, Десислава Атанасова се очаква да се закълне пред президента Румен Радев с тогата, а на нейно място като председател на ПГ ГЕРБ ще застане Сачева. Според избраници лидерът на ГЕРБ нарочно искал отново дама да застане на поста, тъй като отношението на останалите групи в парламента се променяло към по-меко, когато срещу тях застане представител на нежния пол. Друг мотив на бившия премиер бил, че Сачева преди години е кандидатствала за член на ДСБ и десните вече си я приемали почти като „техен човек”, въпреки че тя е няколко мандата депутат от ГЕРБ и бе министър в кабинета на Борисов.

Бившият социален министър Деница Сачева ще дърпа конците в ПГ на ГЕРБ

Всъщност мнозина не помнят, ала Деница Сачева навремето също беше от най-върлите критици на Борисов и именно затова и опитала да влезе в редиците на ДСБ, но не била приета. Въпреки това бившият министър бе кандидат-депутат именно от листите на тъмносините. Затова и лидерът на ГЕРБ бил наясно, че тя е идеалният кадър, който да сяда на масата на коалиционните преговори като модератор с „Продължаваме Промяната” и десницата, нейният пръв избор на политическа кариера, разсъждават депутати.

 

Бившият социален министър е и с безупречна репутация даже според мнозинството във ведомството й нямаше нито един скандал по време на нейното управление, а Сачева се прочу като осинови детенце, когато бе на 40-годишна възраст, 6орейки се с бюрокрацията като обикновените хора и описвайки трепетите си в откровено личен блог. Единствената клюка по адрес на Деница бе, че уж въртяла любов с гласа на ресторантьорите Ричард Алибегов, но това се оказа лъжа, и Сачева продължава да е самотна майка. Бащата на бившия министър – Евгений Сачев, също придоби известност, след като се записа за член на партията на бившия главен прокурор Иван Гешев, а дъщеря му откровено обясни ситуацията, без да влиза в полемики със симпатизантите на ГЕРБ.

Източник: Уикенд