Ексвътрешният министър от служебното правителство Иван Демерджиев така и не разкри в прав текст дали ще се бори за кметския стол на Града под тепетата на предстоящите местни избори. Той обаче посочи, че ще е част от обществения живот на града.

 

Бившия силов министър Иван Демерджиев се натиска за кмет на Пловдив

Запознати обаче твърдят, че Демерждиев категорично ще се включи в надпреварата за кметското място през есента. Освен това подчертава, че смята да използва това, че ще е част от обществения живот на града за благото на държавата. Категоричен е, че ще продължи с ролята си на общественик и ще се бори на този терен. Предстои да видим докъде ще го отведе тази битка.

 

Смята, че натрупаният от него опит ще е особено полезен за присъствието му в обществения живот. Изрази надежда, че ако все пак реши да се яви на избори, хората ще оценят неговите действия.

 

Силовият министър обаче бе категоричен, че на този етап не желае да става съветник на президента. Припомняме, че в понеделник Румен Радев назначи някои от служебните министри на този пост.  Уточнява, че контактите, които поддържа с президента през последните години са системни и възнамерява и занапред това да остане така.

Източник: narod.bg