Адвокат Радост Караиванова влезе в листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Тя е представена като юрист и участник в три НПО, в две от които е председател.

„Нейната кауза е богатствата на България да бъдат експлоатирани и управлявани в полза на българите, а не да обслужват частни интереси и да потъват в нечии частни джобове. Радост води активна обществена и съдебна битка за връщане в държавата на управлението върху българските пещери и приходите от дейността им“, се казва в нейното представяне на сайта на коалицията.

Незнайно защо обаче, е пропусната най-интересната и пикантна част от биографията на кандидатката – а именно времето, когато напуска МВР, за да стане част от адвокатската гилдия.

Радост Караиванова се прочу преди 20 години със скандалното си отпадане от МВР след като се влюбва фатално в лице от контингента, Илиян Варсанов. Караиванова е в системата на МВР е от 2000 до 2004, като междувременно учи задочно „Право“ в Благоевградския университет. След махането от МВР, става адвокатка на любовника си и двамата парадират с това.

Самата адвокатка години по-късно откровеничеше по телевизии, че именно благодарение на някогашната си любовна връзка с подземния бос Илиян Варсанов ѝ е потръгнало в адвокатската професия. След това много негови събратя по съдба ѝ станали клиенти.

„Голяма част от криминални типове, които като полицай задържах, после ми ставаха клиенти“, похвали се тя в предаването „Тази събота“ по bTV преуспялата адвокатка през 2012.

Караиванова твърдеше още, че Варсанов ѝ бил длъжник, тъй като била изхвърлена от полицията заради връзката си с него.

„Никога не съм криела нашите отношения. Колеги са ме питали как може да се влюбя в такъв като него. А той всъщност е много забавен и интересен“,  припомняше си тя времето, прекарано с Варсанов.

Източник: tribune.bg