Коментирани бяха възможностите за инвестиции в България и някои от приоритетите в програмата на ДПС-Ново начало в тази област

Делегация на ДПС-Ново начало се срещна с кмета на Голяма община Коджаели, Република Турция г-н Тахир Буюкакън, който на местните избори тази година беше преизбран за втори мандат. Районът е важен индустриален и търговски център, известен с развитата си индустрия и стратегическо месторазположение – близост до Истанбул. В няколко общини в района /като Гебзе/ живеят стотици изселници от България.

Това бе и една от темите на разговор с г-н Буюкакън.  Турският домакин се ангажира да съдейства за установяване на контакти и побратимяване  между турски и български общини.

Коментирани бяха възможностите за инвестиции в България и някои от приоритетите в програмата на ДПС-Ново начало в тази област като по-добра и защитена бизнес среда, намаляване на регулациите и административната тежест и т.н.

 

На срещата от българска страна присъстваха настоящият народен представител и  кандидат в листите на ДПС-Ново начало за 51-то НС г-н Байрам Байрам, областният председател на ДПС-Хасково г-н Мехмед Атаман,  кметът на община Стамболово Аднан Йълдаз, водачът на листата в 23 МИР-София г-н Едиз Саидов.