Ходът ще е пагубен за олигарсите

След като вчера Росен Петров изненадващо се сбогува със зрителите на предаването „Нека говорят” и обяви, че се влива в редиците на „България без цензура”, днес стана ясна и причината за това.

Тя бе съобщена от лидера на „България без цензура” Николай Бареков. Той обяви, че олигарсите Иво Прокопиев и Огнян Донев ще продължат с опитите си да правят медии. От информацията, с която разполага, Бареков си прави извода, че се подготвя появата на нови жълти медии, в които ще бъде налят огромен финансов ресурс. Според него обаче, те ще претърпят пълен крах. Лидерът на новосъздадената партия бе категоричен, че не се страхува от факта, че олигарсите ще се изправят срещу тях.

[caption id="attachment_266322" align="alignleft" width="300"]Ходът ще е пагубен за олигарсите Ходът ще е пагубен за олигарсите[/caption]

Информационна агенция „ПИК” отбелязва, че по всяка вероятност, Бареков има предвид новата проекто-медия на Светлана Джамджиева, която е бивш главен редактор на вестник „Труд”. Няма как да бъде пропуснат фактът, че тя е ситуирана в една от кулите, които са собственост на олигарха Огнян Донев, а зад търговската марка, под която е регистрирана („Икономедия”), стои не кой да е друг, а самият Иво Прокопиев. На този етап е ясно, че в новосъздадената медия ще се влеят неколцина известни журналисти. Те напуснаха „Труд” и се отправиха към новосъздадената медия, привлечени от сладките обещания за по-големи възнаграждения.

Бареков подчерта, че Росен Петров е направил своя избор, след като от няколко месеца насам с него са обсъждали темите за демографската катастрофа, националната сигурност и патриотизма. Той бе категоричен, че ходът с привличането на Росен Петров за каузата на „България без цензура”, ще се окаже пагубен за кръгът от олигарси около бившия министър-председател Бойко Борисов. След броени минути (в 11 ч.) новосъздадената партия „България без цензура”, ще влезе на преговори с потенциалните си коалиционни партньори от ВМРО. За 12 ч. е предвидена и пресконференция, в която ще вземе участие и Росен Петров, пише pik.bg.