Внезапните парламентарни избори, които сглобката натресе на държавата 6ез никаква реална причина, освен провалени пазарлъци за кресла и постове, активизираха сериозно малките партии. Много от бившите участници във властта, изпаднали зад борда, също ще си опитат повторно късмета за депутатски места.

 

Чисто нов проект стягали за изборите бившите членове на „Отровното трио” – адвокат Николай Хаджигенов и пиар-гуруто Арман Бабикян заедно с вездесъщата пухкавелка Мария Капон. Този път логистична подкрепа за новата формация, която ще играе само на парламентарните избори, нямало да се търси по стара традиция от израелски генерали ала Дани Ятом, а щяла да дойде от бореца срещу корупцията в партия „Български възход“ Иван Христанов.

 

Според запознати Христанов, който бе зам.-министър на земеделието, се ползвал с подкрепата и финансовите възможности на Младен Михалев – Маджо, а неговата партия „Единение” щяла да е добре дошла с такива отношения в мощния скут на Капон.

Наскоро заверата била потвърдена и официално в луксозен столичен италиански ресторант, където Капон блеснала отново с удивителен апетит и подчертано влошен външен вид.

 

Междувременно най-върлият враг на Христанов – бившият спортен министър Радостин Василев, заради когото борецът срещу лабораторията на „Капитан Андреево” загуби водаческото си място в Плевен от ПП, стяга редиците на собствената си партия МЕЧ. В хотел „Хемус" в четвъртък привечер, Василев и ръководството на формацията организират среща на актива, за да подберат отсега застъпници за изборите, организационни щабове за всеки МИР и определяне на отговорници за предизборната кампания.

 

МЕЧ на този етап няма да има европейска листа за изборите, тъй като готовността на формацията не е достатъчна, а кадровата им скамейка – възкъса на този етап. Партията на бившия отцепник от няколко формации ще се яви само на парламентарния вот. Подобни явявания ще направят и други малки партии, като при тях е въпрос на престиж да присъстват в бюлетината, тъй като нямат никакъв шанс за преминаване на 4%-ата бариера за влизане в парламента.

 

Такъв опит ще направи лидерът на „Нация” Христо Гумнеров, а се говори, че дори бившият главен прокурор Иван Гешев можел да си опита късмета на вота. На изборите по всяка вероятност ще участва и новата партия „Център”, анонсирана от Васил Божков.

Източник: Уикенд