Арсений Яценюк направи официално изявление от името на Украйна по повод опитите на Русия да завземе част от територията им

Арсений Яценюк официално заплаши Русия с война. Министър-председателят на Украйна заяви в официално обръщение, че страната му ще отговори в военни действия на опитите на Русия да си присвои източна Украйна.

[caption id="attachment_381713" align="alignleft" width="300"]Арсений Яценюк заплаши Русия с война Арсений Яценюк заплаши Русия с война[/caption]

"Русия трябва да са наясно - Украйна ще отговори с военни средства при необходимост на всеки опит за завземане на страната, както и на всеки един опит от страна на Русия да изпратят техни войски в Украйна", категорично заяви Арсений Яценюк. Изявлението на украинския премиер беше направено в Брюксел след като приключи срещата на ЕНП.

Думите му предизвикаха недоволството на Сергей Шойгу - министърът на отбраната на Русия. Шойгу увери колегата си от САЩ Чък Хейгъл, че намеренията на Русия не включват изпращането на войски в която и да е част на Украйна. Руският министър е уверил колегата си, че единствената причина за разположението на руски военни на границата с Украйна, е провеждането на различни учения.

"Те нямат намерение да преминават на украинска територия нито пък да предприемат каквито и да е агресивни действия", категорични са от Русия, предават от ПИК.