“Знаете ли колко пари даде Кирил Петков за подпомагане на София по време на ковид пандемията и какво предложи Асен Василев за градския транспорт?” С този въпрос кандидатът за кмет на столицата от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян се обърна към прекия си опонент Васил Терзиев в студиото на Nova тази сутрин.

 

Въпреки, че е не просто номинация, но и крупен спонсор на “Промяната”, племенникът на Петър Младенов се оказа напълно неподготвен и мълчеше объркано, защото най-вероятно си няма и най-бегла идея каква гавра си направиха партийните му шефове със софиянци по време на безпрецедентната здравна криза преди две години.

 

Антон Хекимян заби Васил Терзиев в земята! Кирил Петков не дал стотинка за София, Асен Василев искал по-скъп билет за рейса

 

“Тъй като не отговорихте на този въпрос, аз ще Ви кажа. Нула лева е дал Кирил Петков за транспорта в София, а Асен Василев предложи цената на билета да бъде повишена!”, отвърна му Антон Хекимян, а зрителите обезумяха от гняв и негодувание. Но кандидатът на ГЕРБ-СДС не спря до тук и ребром попита Терзиев защо според него Петков и Василев са искали да навредят софиянци. “Искате да ударите Фандъкова и ГЕРБ по този начин, но всъщност гражданите са тези, които са потърпевши”, не скри разочарованието си той.

 

Антон Хекимян заби Васил Терзиев в земята! Кирил Петков не дал стотинка за София, Асен Василев искал по-скъп билет за рейса - Снимка 2

 

Поводът да зададе този въпрос към Васил Терзиев беше паралелът с британския премиер, който по време на пандемията е подпомогнал кмета на Лондон с 4 млрд. паунда за да преодолее английската столица кризата с горивата и електричеството.

 

“Четири милиарда паунда за Лондон срещу нула лева за София. Така ли ще управлявате?”, емоционално завърши речта си Антон Хекимян, а социалните мрежи прегряха с коментари, че кандидатът на ГЕРБ-СДС е бил истинският победител в дебата и най-достойният бъдещ кмет на столицата.

Източник: crimesbg.com