“Какво ахкане и негодувание у всички софиянци“, с тези думи Иван Вазов разказва за пускането на първите трамваи в София преди 122 години. С тази препратка към творчеството на Патриарха на българската литература кандидатът за кмет на София Антон Хекимян представи визията си за развитието на трамвайния транспорт в столицата.

 

Трамваите са една от емблемите на София и тяхното обновяване трябва да продължи, уверен е Хекимян.

“Планираме закупуването на още 63 нови трамвайни мотриси, но и обновяване на трамвайни трасета. Планираме изграждане на второ зелено трамвайно трасе по бул. „Мария Луиза“ заедно с реновиране на булеварда и изграждане на подземен паркинг между Лъвов мост и Централна гара”, увери кандидатът на ГЕРБ-СДС.

 

Антон Хекимян: Ще закупим 63 нови трамвайни мотриси и ще обновим трамвайните трасета

 

Един от първите ремонти, които ще започнем е този на трасето по бул. „Александър Стамболийски“, който се нуждае от спешна реконструкция и вече има готов проект.

Планираме обновяване на трасетата по бул. „Янко Сакъзов“, бул. Христо Ботев“, „Илиянско шосе“ и бул. „Джеймс Баучер“, допълни Хекимян.

 

Ще продължим и с изграждането на нови трамвайни трасета – по бул. „Рожен“, бул. „Копенхатен“, който ще свърже „Дружба“ с „Младост“ и по третия градски ринг, по който ще изградим ново трамвайно трасе между бул. „България“ и бул. „Г. М. Димитров“, сподели визията си бъдещият кмет на София.