Десетки граждани присъстваха на представянето на кандидата за кмет на столичния район "Овча купел" на ГЕРБ - СДС Борислав Тодоров. На представянето присъстваха и кандидатът за кмет на София на ГЕРБ – СДС Антон Хекимян, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и кандидатът за общински съветник и настоящ председател на постоянната комисия за децата, младежта и спорта в СОС Татяна Георгиева.

Хората искат работата за София да не спира - това е нашият основен план и нещото, което казваме на софиянци. Искаме да предадем като основно послание, че всички заедно – районните кметове, общинските съветници и аз като кмет искаме София да е още по-подреден, по-чист и по-сигурен град, заяви Хекимян.

Тъй като се намираме в парк, за нас е изключително важно да кажем, че продължаваме стартегията за развитето на зелена София. Планираме изграждането на седем изцяло нови парка, които ще са на територия от 140 декара. Един от тези паркове ще се намира тук в "Овча купел". Планираме осем от парковете в София да бъдат облагородени, обяви кандидатът за кмет на София на ГЕРБ – СДС.

Зелените площи между блоковете също са основен акцент. Говорим за големите инфраструктурни проекти, но работата в кварталите също трябва да продължи, добави той.

Антон Хекимян: Ще изградим седем нови парка, приоритет са и зелените площи между блоковете

Местната власт затова е местна, защото ние сме служители на обществото и хората трябва да видят резултати от нашата работа. В "Овча купел" е емблематично защо е важно да се гласува не само за кмет на Столична община, а и за районен кмет – колко проблеми имахме, колко пожара гасихме през тези 4 г. заради мудната администрация. Въпреки районния кмет успяхме да изградим площадка за фитнес. Въпреки него успяхме да спрем разрешен от неговия главен архитект строеж на сграда със 7000 квадратни метра разгърната площ. Много е важно, когато гласуваме, да гласуваме и с трите бюлетини или машинно, и искрено се надяваме нашият колега Борислав Тодоров – юрист с управленски опит, да получи доверието на гражданите, посочи Георги Георгиев.

 

Антон Хекимян: Ще изградим седем нови парка, приоритет са и зелените площи между блоковете - Снимка 2

Антон Хекимян: Фокусът през следващите четири години ще бъде работа в кварталите

Полагането на грижи за междублоковите пространства е изцяло работа на районния кмет. Парите се отпускат на районните кметове. Оправдания – много. Борислав обаче няма време за оправдания, за чакане и за обещания – хората чакат от нас резултати, защото ние като екип работим за София, отбеляза Хекимян.

"Овча купел" има огромно количество естествена зеленина, развивана в последните 50 г. Имаме естествени зони и трябва да ги запазим, каза Борислав Тодоров.

Антон Хекимян: Ще изградим седем нови парка, приоритет са и зелените площи между блоковете - Снимка 3

По думите му друг негов основен приоритет е грижата за семействата. Тодоров обяви, че се повдига въпроса да се промени Подробният устройствен план на "Овча купел 2".

Това е начинът да изземем от строителството определени междублокови пространства, за да може районът да се запази. Районът има нужда от още паркови пространства, от изграждане на няколко площадки за разходки за кучета, каза още кандидатът за кмет на столичния район "Овча купел".

От екипа на ГЕРБ – СДС увериха още, че ремонтът на минералната баня в "Овча купел" ще бъде завършен.

Източник: novini.bg