Кандидатът за кмет на София, издигнат от ГЕРБ - СДС, Антон Хекимян официално откри предизборната си кампания. На събитието присъстват всички кандидати за районни кметове, депутати, десетки граждани. Сред присъстващите беше кандидатът за общински съветник и настоящ председател на постоянната комисия за децата, младежта и спорта в СОС Татяна Георгиева.

"Аз не съм кандидат за нищо, което е добре. В ролята си на кандидат трябва да ви убеждавам колко съм хубав, това влиза в конфлик с емблематчината ми скромност. Сега ще ви говоря за хора с качества, кауза, биография". Това заяви Томислав Дончев. 

Изобщо не е без значение как си живял живота си и какви решения си вземал. Хора, които не само могат да слушат, могат да чуват и разбират. Няма шанс да станеш голям политик ако не можеш да разбереш болката, мечтата.

Всеки кандидат е важен. Местната власт е най-близо до хората. Тази, която всеки ден трябва да решава проблемите на хората. Понякога тези избори са по-важни от парламентарните. Те показват дали имаме подкрепата на хората, каза още Дончев. 

Победата е наш дълг, не за да стане някой някакъв. Победата е наш дълг, защото столицата заслужава най-добрия отбор. Нищо по-малко.

Не можем да допуснем Столична община да се превърне в учебен автомобил, да се превърне в лаборатория за експерименти.

За това победата е наш дълг. Искам да има експерти, не кралете на селфито. Да има мечтатели, не шарлатани. В общината да има мечтатели, но не авантюристи. Влизаме в кампния - приветствам ви да избягваме военната терминология.

След 29 следва 30, ние ще трябва да работим с другите, да живеем с тях. София има нужда от още инвестиции в образователната, културната, спортната инфраструктура. София има нужда от добра администрация, от модернизация.

Има нужда от мъдрост, разум, от сърце и от любов, добави още Томислав Дончев. 

За мен беше чест да създаваме и променяме София. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. "Антон Хекимян има характер, чувствителност, знания. Има и екип. Кметът е особена порада. Кмет не се става зад бюрото, а на улицата с хората. Затова съм сигурна, че сме застанали зад правилния кандидат", допълни още Фандъкова. 

Антон Хекимян откри официално предизборната си кампания

Според председателят на СОС заяви, че столицата има нужда от кмет, който разбира хората. "Завиждам на смелостта на Антон. Той е отворен за хората, чува техните предложения. Той е изключително любознателен". 

"Искам да ви благодаря за начина, по който ме приехте", обърна се в началото към присъстващите Антон Хекимян.

"За тези няколко дни се убедих, че Георги Георгиев и г-жа Фандъкова могат да говорят за проектите на София с дни. Приех предложението на г-н Борисов да бъдат кандидат за кмет на София, защото обичам София, знам проблемите на града, знам какви могат да бъдат решенията", продължи кандидат-кметът на ГЕРБ.

"София не трябва да бъде заложник работата да бъде спряна. София трябва да продължи да сбъдва проектите си. София не може да бъде заложник на думи, за нея трябват дела", каза още Хекимян и изброи приоритетите си за столицата.

Хекимян представи и кандидатите за районни кметове на ГЕРБ.

Източник: blitz.bg