“Всяка една държава трябва да може да се пази. Затова е необходимо укрепване на отбранителните способности на българската армия. Така и беше, когато ВМРО имаше министър на отбраната. Тогава и започнаха всички процеси по ремонт и модернизация, беше повишено заплащането на военнослужещите”.

Това заяви в „Референдум“ по БНТ водачът на листата на ВМРО – Българско национално движение“ за предстоящите европейски избори Ангел Джамбазки по темата външна политика и сигурност.

 

По отношение на войната в Газа, Джамбазки бе категоричен, че

трябва да има силен европейски натиск върху държавата Израел да престане с ударите срещу палестинска територия, при които загиват невинни жители. Световната общност трябва да е последователна, когато е срещу агресорите.

 

Що се касае до нелегалната миграция, политиката на ВМРО винаги е била за твърда граница и нулева миграция. Последователно отстояваме това в ЕП. Въпросите на нелегалната миграция трябва да бъдат решавани в първата сигурна държава. Решението е – задържане в първата сигурна държава и недопускането им на територията на ЕС. България е първата държава от ЕС на входа на този близкоизточен хаос, който бута насам нелегална миграция. Трябва да има нулева миграция, крепост „Европа“, това е решението.

Сегашната Европейска комисия е комисия на крайното левичарство, затова и индустриите бягат от Европа, коментира още Ангел Джамбазки.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление. Платена публикация.