Андрей Райчев направи коментар на сегашната политическа ситуация. Социологът твърди, че в публичното пространство съществуват два основни въпроса, които следват след предложеното от ГРЕБ.  А те са 2 – един видим и един, който публиката не вижда.

Видимият е, че главната задача е да се състави кабинет, но те са наясно, че кабинет ням да има. Тогава идва на дневен ред и другия следващ въпрос – кой всъщност ще стане виновен за провала. Това са думите на Райчев, който отговори в бТВ защо останалите партии нямат еднозначен отговор на предложеното от ГЕРБ.

Маневрата, която трябва да предприемат всички от ПП засега не я правят, но няма как да не им се наложи- все някой трябва да е виновен, че изборите са се оказали ялови и не се е съставило правителство. Но те няма как да излязат и да признаят, че всъщност нищо няма да се получи вследствие на последните избори.

По неговите твърдения всичките политици изпитват страх, че наистина няма да се сформира кабинет и ще бъдат обвинени. Андрей Райчев казва още, че ключът да има правителство е в ръцете на „ДБ”.