Кралят на Йордания, синът на Беназир Бхуто и Вук Драшкович изслушаха рамо до рамо с главния прокурор на България речта на Володимир Зеленски в Белия Дом

“Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави”, това заяви Иван Гешев по време на 71-вата проява в Белия дом, организирана по традиция от американския президент.

Главният прокурор на Р България бе рамо до рамо с щатските конгресмени Пийт Сешънс, Джим Слатъри, Робърт Адерхолт от Камарата на представителите, бившият външен министър на Сърбия Вук Драшкович, ексикономическият министър на Косово Ахмет Шала и Месли Красничи, председател на Демократическата партия на Косово.

Визитата на Иван Гешев е искрено адмирирана от евроатлантическото семейство и поставят основи, които ще спомогнат за преодоляване на съвременните предизвикателства, коментираха политически анализатори зад Океана. Посещението на обвинител номер едно в САЩ и срещите му с конгресмен Робър Аденхолт бележат началото на едно приятелство, носещо послание за мир и благоденствие на българският народ и САЩ, споделиха участници в Молитвената закуска.

Реч пред участниците във форума изнесоха кралят на Йордания Абдула Втори и кралица Рания, както и външният министър на Пакистан Билавал Бхуто Зардари, син на Беназир Бхуто, първата жена-политик на мюсюлманската държава, загинала при атентат през 2007 г. Гостите на Молитвената закуска бяха приветствани чрез видеовръзка от президента на Украйна Володимир Зеленски.