АБВ изобщо не са засечени от която и да е друга социологическа агенция

Жестока измама с доверието на хората е на път да срине имиджа на социологическата агенция "Алфа рисърч". Оказа се, че данните, които обявиха преди няколко дена за резултата от предстоящите през май избори за Европейски парламент са лъжливи. Целта на агенцията, за която отдавна се шушука, че е близка до ГЕРБ, е да напомпа излишно резултатите за АБВ, обявявайки, че ще успеят да вкарат свои представители в европарламента. Освен всичко друго, от "Алфа рисърч" обявиха и първо място за ГЕРБ на предстоящите евроизбори.

[caption id="attachment_264282" align="alignleft" width="300"]"Алфа рисърч: лъже хората "Алфа рисърч: лъже хората[/caption]

Причината за това е само една - да се създаде смут редиците на БСП от подвеждащата информация, че формацията на Георги Първанов ще успее да вземе около 20% от избирателите им. Истината обаче е съвсем друга. Оказа се, че нито една от останалите реномирани социологически агенции не слага АБВ в сметките. Нещо повече, според данните на "Галъп" - една от най-рейтинговите социологически агенции, червените не само, че не губят избиратели, ами дори бележат ръст до 21,6%, което е с цели 3% повече от ГЕРБ, научиха от БЛИЦ.

"Явно е, че се търсят всякакви начини, за да се всее смут и раздор в редиците на БСП", коментират запознати.