Николай Бареков се крие от правосъдието

Маститият адвокат Марин Марковски разкри скандална истина за Николай Бареков, който има амбициите да е следващият премиер на страната ни.

Марковски твърди, че Бареков е единственият политик, който непрестанно крие адреса си и бяга от правосъдната система, а в същото време не престава да се жалва, че съдът и Бойко Борисов тормозят майка му с призовки. Адвокатът подчерта, че това безобразие е типично за стила на новоизлюпения политик и допълни, че не вижда нищо нередно в това призовката да бъде връчена на роднина на обвиняемия, при условие че той непрекъснато се крие.

[caption id="attachment_266624" align="alignleft" width="300"]Марковски изкара кирливите ризи на Бареков Марковски изкара кирливите ризи на Бареков[/caption]

От думите на юриста стана ясно, че вчера Николай Бареков не се е явил в съда по делото за клевета, което бе заведено срещу него от бившия премиер Бойко Борисов. Припомняме, че председателят на ГЕРБ пусна жалба срещу Бареков за това, че го нарече „тъп” в предаването на Сашо Диков по Нова тв „Дикоff”. Марковски е категоричен, че клиентът му е обиден по абсолютно недопустим начин, при това обидата е изречена в национален ефир. За подобна проява в закона е предвидена парична санкция в размер до 10 хиляди лева и обществено порицание. При положение, че Бареков веднъж вече е бил осъждан, ако бъде признат за виновен, няма да се размине само с глобата, а ще бъде и обществено порицан.

Освен всички останали последици, в свидетелството за съдимост на Бареков ще пише, че е осъждан, а това няма да е никак благоприятно за бъдещ премиер. Адвокат Марковски поясни, че неявяването на Бареков в съда, няма да го отърве, тъй като съдията по делото вече е призовал за свидетел експерт от Нова тв. По време на заседанието, експертът ще направи разпознаването на Бареков от записа на предаването, в което той изрече обидата срещу бившия премиер Бойко Борисов.

В заключение Марковски заяви, че по настояване на съдията за следващото заседание на Бареков ще му бъде назначен служебен защитник, тъй като при предишното си явяване в съда бил без адвокат, пише pik.bg.