Звездата на Филип Буков изгря покрай участието му в сериалите „Откраднат живот“ и „Татковци“, а по-късно затвърди популярността си с участия в риалити форматите „Сървайвър“ и „Денсинг Старс“. Към днешна дата 30-годишният възпитаник на проф. Стефан Данаилов е част от предаването на Алекс Сърчаджиева по Би Ти Ви, а освен това е ангажиран и с няколко театрални постановки. Не може да си позволи дълга почивка дори и през лятото, защото изнася постановки из цялата страна.

 

Оказва се, че скорошният му престой в болница, е бил причинен от хранително отравяне и затова се е наложило да бъде включен на системи. И до днес обаче няма представа от какво точно се е натровил, дори лекарите се затруднили да определят. Затова пък са му наложили диета – известно време ще остане само на картофи и ориз, за да се възстанови напълно.

Връщайки лентата назад си дава сметка, че по една или друга причина през август винаги е в болница – я с натравяне, я със счупен крак или пръст, удряла го е и дъската на сърфа по носа... Общо взето, както самият той се изразява, е абониран за травми, а август му е страшно каръшки месец.

 

Малцина са костите по тялото му, които не са били чупени. Дори стъпалото си е трошил на цели 6 места. Късал е сухожилие на рамо, на двете колена няма менискус, на едното и кръстна връзка… От бокса са му пукани и двете тъпанчета и са оперирани. Страхува се един ден да не остане инвалид и се надява да не се стига чак дотам.

 

Към момента няма нови предложения за театрални и филмови роли и допълва, че най-вероятно телевизиите няма да снимат скоро нови сериали, тъй като им е нерентабилно. Единствената му изява на малкия екран е рубриката му в „Животът по действителен случай“, където скоро ще стартира и втория за него сезон.

 

С Алекс Сърчаджиева се познавали още преди да стане част от екипа на предаването, тай като са работили заедно и по други проекти. Засичали са се и на снимките на „Откраднат живот“ и като цяло имат добри колегиални отношения.

Разбира се, признава, че не би отказал предложение да стане основен водещ на предаване, макар за него това да е ново предизвикателство, което обаче смята, че ще му е полезно.

 

Категоричен е обаче, че не би се съгласил да е новият ерген в едноименното шоу, ако му предложат, тъй като смята, че това не е за него, най-малкото, защото от известно време не е ерген. Както е известно си има приятелка, така че не отговаря на най-важното условие – да е свободен мъж.

 

За сметка на това, ако му се удаде възможност, отново би участвал в предаване от рода на „Сървайвър“. Смята, че ако не си беше тръгнал преждевременно поради здравословни причини от предаването за оцеляване, е щял да стигне до финала. Искал да остане и положил много усилия, но се изплашил, защото преди не е имал такива здравословни проблеми, каквито го сполетели на Карибите, но пък и никога не се е подлагал на подобни екстремни условия. Признава, че Благой Георгиев се е оказал изключително добър стратег, човек с много житейски опит и контакти с хора по целия свят.

 

С Чефо и Георги Валентинов останали приятели и след формата, и често се чуват или си пишат. С Чефо се виждат редовно в София, а с Георги се среща всеки път, когато ходи в Пловдив.

 

Споделя, че не му било никак лесно като участник в „Денсинг Старс 2024“, тъй като често пъти през деня бил на репетиции, а следобед пътувал до населеното място, в което имал представление. Връщал се обратно в София през нощта, за да може да е на линия за репетициите на следващия ден. От голямото натоварване имал болежки по цялото тяло, но не били кой знае колко тежки. След участието вече танцува по-добре, но признава, че не всички танци.

С хонорара от шоуто пък направил освежителен ремонт на апартамента и не крие, че е доволен от крайния резултат.

 

Опитва се да съчетае полезното с приятното – приятелката му Ива пътува с него и понякога успяват да си откраднат малко време за тях двамата. Време за продължителна лятна ваканция обаче, няма. През август, а и целия септември му е много натоварено. Малко по-свободен ще е през октомври и може за тогава да планират по-дълга почивка.

 

Макар с Ива да са заедно повече от година и да живеят под един покрив, не са мислили за по-сериозни стъпки като брак и дете. А и в момента Ива си търси усилено работа и не спира да ходи по интервюта, след като завършила „Връзки с обществеността“.

 

Дава си сметка, че откакто живее с приятелката си, е доста променен – съобразява се повече, прави компромиси. Не му е лесно, но пък знае, че така трябва. Споровете им обикновено се въртят около работата му и това, че все гледа професионалните си ангажименти, а на нея й се иска да има повече свободно време, за да й обръща внимание.

 

Майка му и баба му почиват на вилата им на язовир „Пчелина“, където имал възможност да отиде само веднъж това лято, за да им помогне нещо. Признава, че обожава мусаката на баба си, както и другите й гозби, но се е примирил, че докато не се върне в София, ще си купува храна от заведенията.

 

Спортува, но няма достатъчно време да кара колело. Преди дни дори се оплакал на приятел, че много му липсва въртенето на педалите.

Източник: Уикенд