Роденият в Якоруда Георги Кадурин се изявява на сцена от дълги години, а от време на време снима филми и теленовели. Той бе една от топ звездите в Стъклен дом, но сме го гледали и в Скъпи наследници. Най-актуалната му екранна изява е в сериала „Съни бийч“, където изпълнява ролята на Спасов – бащата на Дарина и Ивон.

 

Признава, че му било много приятно да се снима с Влади Въргала и Аня Пенчева, както и с младите колеги в сериала. Това, което ще се случи занапред с героя му Спасов обаче ще решат сценаристите. За момента не се очертава да снима друг сериал, но чака да разбере подробности за кинофилм, макар ангажиментите му като цяло да са театрални – играе на сцена 8-9 роли.

 

Връщайки времето назад си спомня, че още при първата му роля в Младежкия театър паднал на представление в първия ред при публиката и си контузил ребро. Доиграл си спектакъла и едва след това посетил лекар. Години по-късно на същата сцена си чупи крака, гонейки свой колега по сценарий – стъпил накриво и белята станала, но това са рисковете на професията.

Споделя, че не е имал период в кариерата си, в който да не е работил като актьор – дори когато бил директор на Младежкия театър, продължавал да играе в представленията. Признава обаче, че 90-те години били тежки и за тях артистите, тъй като салоните били празни.  През 1995 г. се родила дъщеря му и ситуацията станала още по-тежка. Тогава се принудили с негов колега да чистят под аренда Младежкия, за да си докарат някой лев допълнително – денем чистели, а вечер играели.

 

Категоричен е, че с втората му съпруга Мариана Миланова, която също е актриса, не са от театралните двойки, които непрекъснато говорят за професията си. У дома почти не обсъждат работата. Всеизвестен факт е, че преди премиера актьорът става непоносим. Кадурин посочва, че при него това отдавна не е така, но половинката му все още е напрегната. Истината е, че премиерите носят много надежди, но и опасения за артиста.

 

Признава, че всичко случващо се в тяхното семейство е по решене на съпругата му, а той е просто един изпълнител и играе поддържаща роля. В този ред на мисли посочва, че в едно семейство мъжът винаги трябва да създава илюзията на жената, че тя командва.

Предвид факта, че съпругата му е доста по-млада от него, се надява да не се превърне в стар и немощен човек, който се е отпуснал в ръцете й, за да бъде обгрижван. Вярва, че ще е здрав.

 

Към днешна дата му липсват купоните от миналото, но си дава сметка, че всяко нещо е с времето си. В последните 1-2 години се пази от алкохол и цигари и започва да свиква с това, но още не може да свикне с липсата на онези бохемопиянски, философски, дървеноглави вечери.

 

Към днешна дата е успял да закрепи здравето си и няма сериозни проблеми. Щастлив е, че инфарктът, който получил не бил тежък – сложили му два стента и сега се пази.

Всеизвестен факт е, че е голям кулинар, но след инфаркта поограничил холестеролите и сега отново се е върнал към вкусните домашни гозби – това е начинът му за почивка.

Има две кулинарни приложения в телефона си и често експериментира.

Другият начин за релакс е отскачането за няколко дни до Якоруда, където попада в друг свят.

 

Не му се иска обаче да се върне да живее в Якоруда, след като се пенсионира, защото това ще означава, че е твърде остарял. В София са професията, сцената и приятелите му.

Определя като краят на цивилизацията стремежът на младите хора да се покажат по телевизора в каквото и да е, само и само да са известни. Подчертава, че тази популярност е 5-минутна и не носи нищо повече. В заключение посочва, че в семейството му славата не означава абсолютно нищо.

Източник: Уикенд