Студеният сезон може да продължи чак до април, предричат специалисти

Зимата няма да ни подмине и този сезон. Въпреки нетипично топлите декември и януари, студ и сняг все пак ще има, категорични са метеоролозите. Студове ще сковат страната до няколко дена и от следващата седмица навсякъде ще натрупа сняг. Очаква се на 20 януари да завали първо в западна България и планинските райони, а след 25 този месец цялата страна да бъде покрита със снежна покривка.

[caption id="attachment_262785" align="alignleft" width="300"]Зима в България все пак ще има Зима в България все пак ще има[/caption]

Експертите предричат, че снегът ще бъде толкова обилен, че дори и в големите градове ще натрупа до половин метър. За радост на всички, екстремно ниски температури не се очакват. Въпреки всичко обаче, времето ще застудее сериозно, категоричен е доайенът в метеорологията Минчо Празников. Заради сериозното закъснение, има голяма вероятност зимата тази година да продължи до април месец. "Не е необичайно когато през януари е топло, през март да е много студено", обяснява аномалиите във времето и синоптикът Петър Стефанов.

Просто сезоните се изместват, коментира специалистът, предават от ПИК.