Лидия Петрова няма почти никакви шансове да оцелее заради зверските си изгарянияЛидия Петрова се самозапали пред президентството, никой не й се притече на помощ

Лидия Петрова е фотографката, която се самозапали пред сградата на президентството днес. За нея беше потвърдено, че е страдала от психично разстройство като в последните седмици е била изключително разтревожена, а поведението й е варирало от крайност в крайност. Жената ту се смеела без причина, ту пък избухвала в неконтролируем плач.

[caption id="attachment_426864" align="alignright" width="300"]Никой не помогна на самозапалилата се Лидия Петрова Никой не помогна на самозапалилата се Лидия Петрова[/caption]

Истинска буря в медийното и онлайн пространството обаче предизвика не само самозапалването на Лидия Петрова. А фактът, че абсолютно никой не й се притече на помощ. Един от очевидците на трагедията, съвсем естествено пожелал анонимност, разказва, че е видял как фотографката си драсва клечката сама. А преминаващите наоколо хора я наблюдават безучастно, без да реагират по какъвто и да е начин.

Единствено един млад мъж се усетил, че пред очите му се разиграва жестока лична трагедия и побързал да метне якето си върху горящата жена в опит да угаси пламъците и да я спаси. Самият той след това разказа, че е чул как хората край него коментират, че най-вероятно се снима филм и сценката е просто актьорска игра, научиха от Агенция ПИК.

Затова и никой не си направил труда да се намеси. Едва след като върху нея било хвърлено якето, преминаващите се осъзнали, че жената наистина гори и дошли хора с пожарогасители, които се опитали да потушат пламъците. Най-кошмарното в случая е, че докато Лидия Петрова горяла, наоколо се събрала тълпа любопитни, които снимали кошмарната сценка с телефоните си. Появиха се дори и хора с камери, но никой от тях не се опита да й помогне, разказват ужасените очевидци.