Йоанна Темелкова и Мартин Гяуров отбелязаха 12 години заедно. За това време актьорите съвместяваха любовта с кариерното израстване, съпътствано от немалко промени.

Наред с хармонията и радостните моменти екранната Лора от сериала „Братя“, който се излъчваше по Нова тв, и внукът на оперния певец Николай Гяуров преминали и през редица трудни моменти като двойка.

Йоанна и Мартин, които имат син Филип, преодолели две кризи, които обаче не разклатили брака им, дори напротив – към днешна дата актьорите се обичат и ценят още повече.

 

„12 години заедно. Изминали, преминали, преживели изстрадали – ей ни на! Обичам те, Мартине! Полетяхме и после кацнахме... за малко. Предлагам ти – след 4385 дни заедно, да излитаме вече. Смело! Защото можем и знаем как! Честита ни годишнина", сподели Йоанна в Инстаграм.

Двамата се запознали покрай професията си, но връзката им започнала на по-късен етап. „Тя е доста огън жена“, каза Мартин през ноември миналата година, когато жена му бе гост в предаването „Търси се“ по Би Ти Ви. Не бил сигурен дали между него и колежката му „нещо може да се получи“, макар че я харесвал тъкмо заради живеца й и страстта, с която се впуска във всяко ново начинание. „Тя е моят най-добър приятел, опора, уют, любов“, сподели още актьорът. Той и жена му израснали заедно като характери и в момента са в пълна хармония. Постигат я, след като преминават през доста труден период.

 

Случил се покрай бърнаут на актьора, който изигра Андрей в сериала „Забранена любов“ от 2008 г. Последните 5 години били много тежки за Мартин Гяуров, като пикът на трудностите бил в последната. Преживял „сложни емоционални вътрешни катаклизми, които избили лошо“. Жена му го обясни като резултат от попадането на човек на място, което не е неговото, визирайки вероятно работното място на Мартин в театъра през този период.

„Тогава се случва това пропадане, което при Марти... Започна да има някакви моменти, в които доста по-често излизаше с приятели на бар. И това нещо някак си се разви и градира. В началото си казах: „Господи, ще го загубя. Трябва да го спася, защото.., сподели Йоанна.

 

Открай време се говори, че Мартин Гяуров не се чувствал добре в трупата на Сатиричния театър, в който се прехвърли през 2019 г. от театър „София“. Самият той обаче никога не е коментирал въпроса.

 

Когато Мартин Гяуров „прегорял“, както той го описа, жена му се впуснала да го спасява. На Йоанна Темелкова, която изигра Ния Туджарова в сериала „Под прикритие“, усещала, че мъжът й се чувства безпомощен. Тя положила усилия да го убеди, че има нужда от помощ, защото „нещата ескалирали и в работата му“. Мартин я послушал и тръгнал на психотерапевт. „Истината е, че ако не беше тя до мен, не съм сигурен дали щях да се измъкна от това“, каза актьорът и благодари на жена си, че е запазила семейството им.

Йоанна успяла да вземе мъдри решения в тази сложна ситуация и вярвала, че той ще се справи. „Понякога не е нужно да си дал някаква клетва, за да изпълниш много повече от една клетва“, обясни Мартин Гяуров.

 

Малко след като започнал да ходи на психотерапевт, актьорът взел решение, което го освободило, и започнал да живее живота, който иска. Той преборил онова си страшно състояние. Тъкмо когато изглеждало, че трудностите са отминали и вече всичко е наред, Йоанна се сринала и изпаднала в депресия, която се изразявала в апатия, нежелание за нищо, загуба на смисъл.

„Тогава той много говори с мен и ми помогна“, сподели актрисата. Тя преборила депресията с помощта и подкрепата на мъжа си. Успяла и да излекува раната в душата си от борбата с неговия неблагоприятен период. У нея останала особена смесица между съчувствие и гняв към Мартин, които бързо преодоляла. За щастие, синът им, който тази година ще е във втори клас, не разбрал за кризите, през които родителите му минали.

 

Йоанна и Мартин пък днес са по-близки от всякога. Актрисата описва любовта с мъжа си като особено силна. Ако я опишела в роман, хората щели да си помислят, че е недостижима. „Много го обичам. В момента е най-прекрасният мъж на света“, категорична е Йоанна.

Източник: Уикенд