Янчо Патриков е опитал да изпревари ТИР, спътничката му е откарана в болница

Янчо Патриков, един от най-легендарните български треньори по борба, е издъхнал в зверска катастрофа. Трагедията се е случила тази сутрин малко след 9 часа, на пътя между Средец и Бургас, малко след бензиностанция Лукойл.

[caption id="attachment_410256" align="alignright" width="300"]Янчо Патриков загина в катастрофа Янчо Патриков загина в катастрофа[/caption]

По данни на пристигналите на мястото на инцидента компетентни органи, Янчо Патриков е предприел рисковано изпреварване на ТИР с управлявания от него джип БМВ Х5. При опита си да се прибере в платното си след изпреварването, треньорът е ударил с возилото си предницата на ТИР-а, еследствие на което се завърта и изхвърча от пътя, попадайки в крайпътна нива, съобщават от полицията.

[caption id="attachment_410257" align="alignleft" width="263"]Янчо Патриков като европейски шампион през 1969 година Янчо Патриков като европейски шампион през 1969 година[/caption]

На мястото веднага е пристигнал медицински екип, който е откарал Янчо Патриков и спътничката му Светла К. в болницата. Легендарният треньор обаче не успява да се пребори за живота си и малко по-късно издъхва в медицинското заведение.

Разследващите все още не са обявили дали причината за смъртта му е тежка травма от катастрофата или внезапен сърдечен пристъп, причинен от стреса, научиха от "24 часа". Янчо Патриков е един от най-известните в миналото състезатели, а в последствие и треньори по борба.