Веселин Ранков, който в началото на април чукна 65 години, има проблеми със зрението, каквито измъчваха Стоянка Мутафова в залеза на дните й. Звездата от „Откраднат живот“, „Столичани в повече“, „Етажна собственост“ и „Стар Академи“ вече е изгубил почти нацяло зрението си и ако не са диоптричните му очила, ще има нужда от куче-водач. От близкото му обкръжение издават, че дори и цайсите не са перфектното решение за проблема му.

 

Преди броени дни, Ранков бил забелязан да крачи по столичните тротоари с телефон в ръка и чанта, преметната на рамо. Доцентът от НАТФИЗ поставял телефона си непосредствено пред очите, за да успее да фокусира екрана. На моменти дори спирал, за да може да се съсредоточи върху дисплея, след което продължавал отново ход.

 

Макар брат му Краси Ранков – екранният Ставрев от „Стъклен дом“ да е с цели 7 години по-възрастен от него, той е далеч по-добре със зрението и носи значително по-малък диоптър. 72-годишният ветеран използва очилата си само за четене на книги с дребен шрифт.

 

В пролетния слънчев следобед, Веселин Ранков бил заложил на дънки, съчетани с тъмно синя риза и сако на бели точки. Подухващият ветрец във въпросния ден, разрошвал косата му, разкривайки голямото плешиво петно на темето му.

Източник: Уикенд