България изгуби един от последните динозаври в лицето на Димитър Коклин

Утре ще се преклоним пред паметта на великия Димитър Коклин.

Майсторът на грима Димитър Коклин издъхна на 76-годишна възраст на 3 ноември. Поклонението пред тленните му останки ще е в сряда от 12 ч. в храм „Св. Вмчк Георги Победоносец”, който се намира на бул. „Патриарх Евтимий” 90. Слави Трифонов посвети снощното си предаване на великия художник-гримьор Димитър Коклин, който бе част от екипа му в продължение на близо две десетилетия (19 години).

[caption id="attachment_426902" align="alignright" width="300"]България изгуби един от последните динозаври в лицето на Димитър Коклин България изгуби един от последните динозаври в лицето на Димитър Коклин[/caption]

Целият екип на Слави Трифонов бе облечен в тъмни дрехи и видимо разстроен от огромната загуба. Тъжната вест за кончината на Димитър Коклин бе публикувана на официалната страница на „Шоуто на Слави”.

Той бе човекът, който правеше чудеса по отношение на превъплъщенията на актьорите. Димитър Коклин се присъединява към екипа на Слави Трифонов по времето на „Каналето”. Разстроен от огромната загуба шоуменът посочва, че Димитър Коклин е бил изключително качествен човек и България е изгубила много с неговата кончина, защото такива хора като него вече няма и допълва, че те са динозаври и измират. Това, което представляваше филмовата индустрия се изличава със загубата на такива като него, заяви Слави Трифонов. Той е един от малкото хора, които винаги са били щастливи. Екипът на Слави и хората, които са го познавали ще го запомнят с изключителното му чувство за хумор и автоирония, всеотдайност и неразделна част от „Шоуто на Слави” в продължение на почти две десетилетия. Слави Трифонов въздъхва и обобщава: „Той е просто легенда”.

Дмитрий Коклин, по-познат като Димитър Коклин е роден в София през 1938 г. Баща му е руснак, който е емигрирал в страната ни в периода 1920-1922 г., а майка му, е българка. Димитър Коклин е баща на двама сина и има сестра. Той завършва Техникума за художествени занаяти в столицата, след което се записва на курс за гримьори в Студията за игрални филми. След края на обучението спечелва конкурс и започва работа като помощник-гримьор. Концепциите си като филмов художник реализира в повече от 40 български филма, пише pik.bg. Поклон пред паметта му!