Възпитаниците на Стефан Данаилов ще го зарадват навръх 24 май

Ученици на Стефан Данаилов подготвят голяма изненада за него.

Актьорът е от хората, които са дали много на българското кино и на българския народ не само с присъствието си пред камерата и на сцената, а и заради възпитаниците си, които са излетели изпод неговото крило. Някои от най-изявените актьори на сцена носят и до днес печата си от Стефан Данаилов и неслучайно го наричат „Мастера”. Те планират да се съберат на празника на 24 май - Денят на славянската писменост и култура, за да го почетат.

[caption id="attachment_443116" align="alignright" width="300"]Възпитаниците на Стефан Данаилов ще го зарадват навръх 24 май Възпитаниците на Стефан Данаилов ще го зарадват навръх 24 май[/caption]

За тази дата е предвидена церемонията в театър „Българска армия”, на която ще бъдат връчени наградите „Аскеер”. Легендарният Стефан Данаилов ще получи тази почетна статуетка за цялостен принос. Макар и малко закъсняло, решението на комисията, присъждаща тези отличия все пак е много добро, тъй като този жест ще бъде подкрепа за Стефан Данаилов в най-трудната му година, отбелязва „Монитор”.

Освен това в чест на Стефан Данаилов ще звучи и химнът на писмеността „Върви, народе, възродени”, написан някога от Стоян Михайловски като възхвала на светите братя Кирил и Методи. По всяка вероятност той ще бъде изпълнен от неговите ученици, пише pik.bg. Предстои да бъде избран и най-добрият спектакъл, чийто автор ще бъде награден за режисура, както и актрисите, които ще получат награда за водеща женска роля, пише pik.bg. Припомняме, че преди време Стефан Данаилов води тежка борба с рака и за щастие успя да спечели битката.

Само преди няколко дни бе оповестена и добрата вест, че Стилиян Петров също е успял да пребори коварното заболяване. Сред известните личности, успели да преборят рака, са водещата на „Съдебен спор” по Нова тв Нана Гладуиш, градоначалникът на София Йорданка Фандъкова, певиците Ваня Костова и Николина Чакардъкова, и водещата на бившето предаване „Горещо” – Венета Райкова. За щастие всички те са излезли победители от тежката битка с туморите.