Носиха ковчега му на ръце

Повече от 300 души изпратиха самоубилият се футболист от „Марек” Радослав Божков в последния му път.

В продължение на близо километър спортистите пренесоха на ръце ковчега с тленните останки на Ради. Приятелите му отказаха да ползват услугите на катафалката и решиха да му засвидетелстват уважение за последен път като го изнесоха на ръце от жилището му до вечния му дом.

С второкурсника от Националната спортна академия се сбогуваха редица близки, приятели, съотборници и състуденти, предава местния вестник „Струма”.

[caption id="attachment_263996" align="alignleft" width="300"]Приятели и футболисти пренесоха ковчега му на ръце Приятели и футболисти пренесоха ковчега му на ръце[/caption]

В знак на почит към паметта на Ради, футболистите от местния отбор „Ботев”, където е играл последно, бяха облечени със спортните си екипи. Семейството му е в шок и все още не може да намери смислено обяснение на фаталното решение да сложи край на живота си.

Из селото се носи мълвата, че 20-годишният футболист се е самоубил заради любовна драма. Те припомнят, че преди няколко месеца се разделил с приятелката си от Дупница. Криминалистите продължават да привикват на разпит приятелите на Радослав Божков. Припомняме, че преди да сложи край на живота си, Ради изпрати два SMS-а. Единият бе до сестра му. В него той казва, че я обича. Другият SMS Ради изпратил на приятеля си Виктор и в него посочва мястото, на което ще се самоубие. По-късно Виктор намира трупа точно на указаното му в съобщението място - фургон насред нивата, пише Блиц.