Трагедията със самоубийството на Светлан Шевров – Гроши, който изгря в първия сезон на „Биг брадър“, става все по-зловеща, защото се оказва, че той действително е планирал смъртта си, пише читател на Narod.bg.

На редакционната поща източникът, чието име ще премълчим, изпрати скрийншот от последните думи на Гроши преди фаталното решение, от които научаваме, че вероятно колоритният брадър, прекаляващ с алкохола, се е застрелял в главата, макар до момента това да не е потвърдено с официална информация.

Трагедия: „Сега ще се прострелям в черепа…. Сбогом“ – последните думи на Гроши (СНИМКИ)

Според данните ни около 21,30 ч. в сряда, 9 август, Гроши пише следния коментар под свой пост, който малко по-късно изтрил: „Такива клетви и от враговете си не чух“, както и зловещото обещание „Сега ще се прострелям в черепа…. Сбогом“.

Narod.bg умишлено цензурира поста на Светлан, защото текстът касае семейна драма, за която преценихме, че нямаме моралното право да направим обществено достояние.

Трагедия: „Сега ще се прострелям в черепа…. Сбогом“ – последните думи на Гроши (СНИМКИ) - Снимка 2

Още повече, че самият той решил да изтрие думите си, запазени със скрийншот от неговия приятел като повод да му дръпне едно конско на следващия ден. Само дето следващ ден за Светлан така и не дойде…

Трагедия: „Сега ще се прострелям в черепа…. Сбогом“ – последните думи на Гроши (СНИМКИ) - Снимка 3

Около 30 минути след „Сега ще се прострелям в черепа…. Сбогом“, Гроши публикува многозначителното „Малко остана“. Часът е точно 22,08 в сряда, 9 август.

Негова позната написа след трагедията:

„Видях публикацията ти миналата вечер. Някак си усетих, че е вик за помощ. Неглижирах го. Някой написа на стената ти: „Ти приятели нямаш ли?“ Приспах съвестта си с мисълта, че това момче ще се погрижи за теб.

А можех да ти пиша в Месинджър. Можех да те разсея от черните мисли. Можех дори да те разсмея и заедно да прогоним дявола. Цял ден се самозалъгвам с мисълта: „Ти си му никоя. Не го познаваш лично, нищо нямаше да промениш“, но себе си човек не може да излъже.

Трагедия: „Сега ще се прострелям в черепа…. Сбогом“ – последните думи на Гроши (СНИМКИ) - Снимка 4

Можех поне да опитам. Можеше да не става така. Можеше за това да сме били приятели във фейсбук, а аз не да не съм изпълнила ролята си. Защо не ти писах?! Защо не направих нещо?! Можех ли да те спра?! Ти не искаше да умираш. Ти искаше някой да те спре. Затова писа във фейсбук. Това беше твоя вик за помощ, а всички, които го „чухме“ го неглижирахме.

Трагедия: „Сега ще се прострелям в черепа…. Сбогом“ – последните думи на Гроши (СНИМКИ) - Снимка 5

Днес тъжа. За теб. За нас. За това, в което се превръщаме. Всеки вторачен в личните си проблеми, сляп за чуждите. А само пет отделени минути можеха да променят всичко. Нека това, което се случи с теб бъде аларма за нашата съвест. За нашата задрямала емпатия. За да има смисъл. Почивай в мир, изморена душице!”

Трагедия: „Сега ще се прострелям в черепа…. Сбогом“ – последните думи на Гроши (СНИМКИ) - Снимка 6

„Лек път! Пак ще повилнеем някога. Съжалявам…“, написа неговият партньор в щуротииите в „Биг Брадър“ Найден Найденов – Нед

Хора от родното Ракитово споделят, че Гроши бил съсипан от скорошната смърт на негов приятел. За да е пълен ужасът тялото му е намерено от неговата майка на 12 август, три дни след като приключил живота си. Както е известно, симпатичният мебелист така и не успя да създаде семейство. Той беше само на 51.

Източник: narod.bg