Прави впечатление, че напоследък талантът на Теодора Духовникова изпъква още по-ярко. Така и не става ясно дали в резултат на голямата промяна актрисата изигра изключително запомнящи се роли в театъра и киното, или те някак я отведоха до новото й Аз. Факт е обаче, че в последно време талантът й се коментира повече от красотата й, както бе доскоро. И макар да продължава да бъде сочена като едно от най-красивите лица в гилдията, тя изглежда, с лекота е превъзмогнала присъщата за професията суетност и се снима почти без грим. Още по-изненадващото е, че се снима с напълно естествената за своите 46 години визия в сериала „Есента на демона“ по Нова тв.

 

Споделя, че като гледала втори сезон се зарадвала за това, че не си е опънала бръчките, тъй като понякога като актриса се нуждае от тях. На мнение е, че когато красотата я има, винаги когато искаш може да излезе на преден план.

 

Вероятно до момента почитателите й само усещаха промяната, но е факт, че Теодора е преборила много от страховете си, успяла е да превъзмогне егото и притесненията си. Твърди, че се е успокоила не само в професионален, а и в личен план. В едно интервю отговори на Мон Дьо с усмивка, че са й простили красотата, защото вече не е толкоз красива

Не пропусна обаче да подчертае, че и сега се приема за красива и много се харесва.

И преди Духовникова не изпитваше притеснения да се снима без грим, но в днешния свят на филтри и подобрения, тя продължава да вдъхновява с кадрите, за които позира абсолютно натурална. Казано с други думи – актрисата продължава да впечатлява с естествените си красота и поведение. Теодора излъчва женственост и нежност на фона на всеобщата мания да се споделят толкоз преработени кадри и истории, че да се прикрие и най-малкото несъвършенство, дори от девойки на половината на нейната възраст.

 

В същото време сякаш е успяла да обуздае бурната си емоционалност или поне я е оставила само за ролите. Тези дни тя призна, че Драма куин я е напуснала и в един момент просто се е успокоила, решавайки, че не е длъжна да се обяснява на никого. Съзнателно започнала да бори страховете си от отхвърляне, болест, остаряване, изоставяне, тъй като в един момент излизала извън тези граници и се стигало до паник атаки… Признава, че страхът й пречел и я сковавал.

 

Споделя, че в моментите, в които е играла лошо, е било именно от срах, но напоследък вече се усеща като частица от един много по-голям свят и се е разделила с очакванията той да е точно такъв, какъвто на нея й се иска да го види, в противен случай е лош и несправедлив.

Дори наскоро дъщерите й Бояна и Ема отбелязали, че се е успокоила като майка.

 

В професионален план напоследък Теодора не се интересува толкоз от ролите или жанра, а с кои хора ще работи, тъй като вече много внимава с кого споделя времето си. Разделила се е и с постоянния трепет, присъщ на актьора, дали нещо ще е провал и допълва, че има право дори и на това.

 

 

В резултат на всички тези промени тя посрещна 46-ия си рожден ден на 14 декември по доста неприсъщ за нея начин – наслаждавайки се на спокойствие и уют в компанията на любимия си мъж – ресторантьорът Стефан Духовников.

Двамата си подариха кратка ваканция на тишина и чист въздух сред живописната природа на Мальовица, с леки преходи, горещи минерални бани и по една малка ракийка вечер.

 

Двойката са заедно повече от 20 години и никога не са крили, че връзката им макар да е сред най-стабилните, е имала и своите бурни моменти. Случвало им се е да се изпокарат, често без съществена причина. Имало даже и период, в който си събирала багажа, но така и не прекрачвала прага с него. През смях и доза самоирония двамата със съпруга й са споделяли в интервюта интересни истории от прословутите си скандали. Всеки от тях е завършвал със сдобряване и не изкарвали скарани повече от няколко часа, тъй като винаги съумявали да възстановят хармонията помежду си.

 

Разбира се признават и за взаимните им заслуги за щастливото семейство, което имат – грижа, отдаденост, нежност, подкрепа, любов… освен това са все така вълнуващи един за друг, защото умеят да се забавляват и винаги намират време да са заедно.

 

Стефан много харесва това, че Теодора се държи като известна само по интервюта. „Остана си нашето Теодорче, с което майка ми ще си говори за глупости, ще си ядат семки и ще си пият ракия в хола“, каза актрисата от името на мъжа си. Макар, че тя всъщност никога не се е изживявала като звезда…

Източник: Уикенд