Актьорът Ивайло Василев Стоянов, по-известен като Мариус Куркински, споделя, че пролетните му срещи с публиката преминали при голям интерес, а сега вече вървят летните. Не крие, че в началото, когато посегнал към творчеството на Чудомир, имал някакъв страх дори от снимката на големия автор, докато в момента го чувства много близък. За него всяко явяване на сцената е като изпитание, но е радостен от срещите с публиката. И макар да признава, че не може да опише чувството, което изпитва, заставайки пред хиляди очи, вперени в него, допълва, че любовта на хората му дава сили.

 

Част от наградите са в дома му, а други са на скрито място според думите му. Благодарен е за всички отличия и статуетки, които е получил през годините. Преди години, когато се местел в друго жилище, едвам успял да пренесе тежкия чувал, в който ги бил сложил. Същевременно пренасянето било съпроводено от буря и гръмотевици и било леко комично. С продуцента Кирил Кирилов, който му помагал при пренасянето много се смели на карикатурната картинка, която представлявал при пренасянето.

Прави му впечатление, че хората предпочитат по-малките и интимни пространства и по всяка вероятност от есента ще представя „Нашенец“ регулярно в някой театър.

Играл спектакъла на различни места, тъй като искал да докаже, че българинът е склонен да отиде и на не толкоз удобни за него огромни пространства, за да види театрален прочит на един класик, какъвто е Чудомир.

 

Признава, че по повод 55-тата си годишнина, която ще отбележи на 15 октомври замисля нов проект, но не смее да е категоричен. В момента се намира на етап вземане на решение дали да има честване на 55-ия рожден ден или не.

Много иска да направи и нова песен, тъй като мнозина настояват за това. Още обаче обмисля каква да бъде тя. Не крие, че пеенето му липсва и дори съжалява, че навремето се отказал от него. Гледайки колко много песни има Тодор Колев и колко важни артистични послания е отправил чрез тях, го е яд, че не е продължил да работи в тази посока. Категоричен е обаче, че ще се реваншира, поправяйки грешката си.

 

Той е от малцината, на които популярността не им тежи. Категоричен е, че артистът трябва да е популярен, тъй като в противен случай не си е свършил работата. Подчертава, че известността не е суета, а е необходима за работата.

 

Към днешна дата на първо място за него е битката да е достоен да се нарече християнин, както и за този, който го е сътворил, но не иска да изпада в повече подробности, тъй като темата е необятна.

 

През последните години начинът му на живот се променил и често е във Варна при баща си. През останалото време, когато е в почивка, всичко в живота му е свързано с представленията. Така е съставил програмата си за лятото, че да е често във Варна. Освен това е отделил целия септември за баща си, за да са заедно. Той е на 85 години, но е с паметта и разсъдъка си. Все още се държи и театралната легенда се надява да е така и занапред. С брат му сме се разбрали да се редуват в полагането на грижи за родителя им.

 

През месец май насадил домати краставици и пипер като от 2-3 години насам се обучава в градинарство и признава, че го прави, за да достави удоволствие на родителя си. Прекопава, полива и прави всичко, което е нужно. Не е най-големият земеделец, но твърди, че с брат му се справят чудесни с градината и вадят продукция, от която раздават и на съседите.

 

Не е стигнал обаче дотам, че да затваря буркани със зимнина. Това вършат брат му и тяхна съседка. Старае се да се отдалечи максимално от предишния си живот, в който пилеел много време по заведения.

Източник: Уикенд