Мнозина помнят Славчо Христов – едно от лицата на прехода и моделите на политическите кръгове. Тогава той е собственик и управлява един от известните столични ресторанти – Олимп, чието име на по-късен етап ще стане нарицателно за „кръга Олимп“. Именно там и започва познанството и бизнес партньорството му с един от премиерите на България Иван Костов.

Не малко от основните герои на 90-те, контролиращи хотелиерството, банките, застраховките, бизнесът с цигари и други доходоносни сфери бяха показно застреляни. Други се изправиха пред Темида с цяла палитра от обвинения.

Но трети, като Славчо Христов избраха най-правилния път – мълчание и живот в чужбина, далеч от медиите, килърите и правосъдието.

По времето, когато Костов е премиер тогава започва и масовото приватизиране на апетитни имоти от бившия ресторантьор. Той успява да придобие „Златни пясъци“, СИБанк, дружества за производство на електрическа енергия, като до края на 90-те успява да овладее над 20 големи компании.

Към днешна дата Христов е член на Националния борд по туризъм, където е „колега“ със знакови имена, като Николай Вълканов от Минстрой (бившият Мултигруп), Цоло Вутов, Ангел Палийски, Красимир Гергов и други. Всички те са известни с топлите отношения с високопоставени политици и политически централи.

Източник: narod.bg

Славчо Христов: как се израства в бизнеса след сервиране на Костов и СИК