Той е бил покосен от инфаркт

Преди броени минути от Пловдив долетя съкрушителната вест за кончината на легендарния Георги Славков.

Той си отиде от този свят на 55 години. Смъртта на носителя на „Златната обувка” потресе не само феновете на "Ботев", а и на цялата футболна общественост. Георги Славков стана носител на „Златната обувка” за Европа през миналия век (1981 година). Смъртта му е била причинена от инфаркт.

От футболния клуб разкриват, че Бенкса е бил на работа в базата на "канарчетата" в Коматево до последния си дъх.

[caption id="attachment_263648" align="alignleft" width="300"]Георги Славков бе покосен от инфаркт Георги Славков бе покосен от инфаркт[/caption]

Георги Славков, по-известен във футболните среди като Бенкса е роден на 11.04.1958 година. Той е възпитаник на юношеската школа на "Ботев", в която дошъл от Тракия (Стамболийски). Още в юношеските му години неговите изяви правят впечатление на влиятелни личности от футболните среди. През 1976 година става шампион на страната с отбора на „Ботев" (юноши старша възраст).

Играл е и в „А" юношеския национален отбор, с който успява да се класира на второ място в един от международните турнири на УЕФА (1977 година). Той бе един от малкото, които могат да се похвалят с 6 гола от 35-те срещи в „А" юношески национален отбор, 8 гола в 30-те срещи в „А" националния отбор и 7 срещи за младежкия национален отбор, пише Блиц. Поклон пред паметта му!