Едва на 51-години внезапно ни напусна началника на Кардиологично отделение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Константин Стоянов.

Информацията бе официално потвърдена от здравното заведение.

ШОК! Внезапно почина шефът на кардиологията в "Пирогов"

д-р Константин Стоянов е роден в София през 71-ва. Завършва висшето си образование през 1995-та, а през 2003-та придобива специалност по „Вътрешни болести”, а 4 години по-късно и „Кардиология”

Между 1997 и 2006-та работи във ВМА като ординатор в Клиника по Кардиология и Лаборатория по интервенционална кардиология.

От 2006-та работи в МБАЛ „Токуда Болница” в клиниката по кардиология, където остава до 2013-та. В последните месеци на работа там, той е началник на отделение.

От повече от 10 години заема поста на началник на отделението по кардиология към УМБАЛСМ „Пирогов”. Притежава сертификат по „Инвазивна Кардиология” от 2011-та.

Болницата е най-големия център за спешна помощ в България и е основана през 1950-та година. Там работят над 350 лекари и ординатори, около 150 научни работници и над 1000 специалисти в областта на медицината.

През 2016-та се дипломира, като магистър по Здравен мениджмънт.

Колегите му го смятат за един от най-добрите кардиолози в България. Те го определиха, като изключително колегиален, много добър лекар и възхитителен човек.

Ръководството на УМБАЛСМ Пирогов и всичките му колеги поднасят своите съболезнования на семейството му.

Източник: lupa.bg