Бебето с две лица е проплакало в Австралия

На бял свят се появи бебе с две лица.

Рене Янг и половинката й Саймън Хоуи от Сидни, Австралия посрещнаха двете си рожби малко по-рано от очакваното. Австралийката не послушала препоръките на специалисти да прекрати бременността си и резултатът е на лице.

Рене Янг стана майка на бебе с две лица. Лекарите уточняват, че става въпрос за сиамски близнаци, които имат две глави, но делят едно тяло. Всъщност става въпрос за едно дете, които има две симетрични лица и два мозъка, свързани чрез един мозъчен ствол. При появата на бебе с две лица, лекарите останали изненадани от изключителния прогрес.

[caption id="attachment_408885" align="alignright" width="300"]Бебето с две лица проплака в Австралия Бебето с две лица проплака в Австралия[/caption]

Бебето с две лица се е появило на бял свят в четвъртък, миналата седмица с цели шест дни по-рано от очакваното. Двойката разбрала по време на един от ултразвуковете, че очаква бесе с две лица. Двете лица дишат изяло самостоятелно и се хранят самостоятелно. Това става ясно от думите на половинката на родилката Саймън Хоуи пред „Told Woman's Day”. Родителите са кръстили бебето с две глави Хоуп и Фейт, което в превод означава Надежда и Вяра. Бебето с две лица се е появило на бял свят чрез секцио в едно от лечебните заведения в Блектаун.

То страда от рядко заболяване, което се нарича дипрософия. Специалисти уточняват, че при това заболяване, едно тяло дели жизненоважните органи, но има собствени мозъци, които са свързани с един мозъчен ствол, както и собствени лица. При все, че бебето с две лица има само едно тяло, често пъти лекарите го наричат близнаците. Семейство Хауи споделя, че за тях, бебето с две лица са техните момиченца, които обичат безкрайно.

Статистиката сочи, че дипрософията е болест, която се среща изключително рядко. До момента са документирани само 35 подобни случаи, но за съжаление, нито едно от бебетата с две лица не е оцеляло. 100%-вата смъртност се дължи на сложната природа на заболяването, пише Блиц.